TRAKYA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KTS MART 2023 ETKİNLİĞİ

Anadolu İmam Hatip Liseleri / İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesine Göre Kalite Takip Sistemi (KTS) Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eylem Planı çerçevesinde, vizyon belgesindeki “Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler” alanında, Mart ayı etkinliği olarak okulumuzda “Dayanışma” değeri baz alınarak bilgilendirici yazılar ve görsellerden oluşan bir duvar gazetesi hazırlandı. Güncel dayanışma örnekleri olarak ülkemizde yaşanan depremler sonrası yaraların sarılması noktasında, çadır, giyecek, soba ve diğer acil ihtiyaçların karşılanması için MEB bünyesinde başta mesleki teknik okullar olmak üzere tüm okullarda, eğitimciler ve öğrenciler tarafından ortaya konan çalışmalar ve etkinliklere dikkat çekildi. Yine milletimizin gösterdiği büyük fedakarlık ve dayanışma ruhu ile kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir toplumsal dayanışma örneği olduğunun altı çizildi. “Dayanışma” değerinin önemi konusunda farkındalık ve bilinç oluşturulması noktasında sınıflarda ilgili görsellerin yer aldığı slayt gösterimi yapıldı.

Mrt

Öğrencilerin güncel dini, fıkhi ve itikadi meseleler ile ilgili bilgi ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla araştırmalar yapması, akademisyen ve konu alanı uzmanları ile buluşturulması sağlandı.

Mrt

Öğrenciyi tanıma teknikleri konulu sunum yapıldı.

Okul Rehber Öğretmeni tarafından öğretmenlere konu hakkında ilgili içerik aktarıldı

Mrt

Okul kütüphanemiz tüm gün boyunca öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmeleri, kitap okuyarak ufuklarını zenginleştirmeleri amacıyla açık tutulmaktadır. Günlük nöbetçilerin yardımıyla öğrencilerimiz aradıkları kaynaklara kolaylıkla ulaşabilmektedirler.

Mrt

Öğrencilerimize deprem esnasında ne yapmaları gerektiği hatırlatıldı ve okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla pano ve anma programı hazırlandı. O gün askerlerimizin içinde bulunduğu koşulları idrak edebilmeleri ve empati kurabilmeleri amacıyla öğrencilerimize ekmek ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Mrt

Bilgisayar Formatörümüz Sercan ÖZER güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması konulu seminer düzenledi. Okul öğretmenlerimizi bilgilendirdi.

Mrt

Tekirdağ il müftülüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz programda öğrencilerimiz TİDEF başkanı Mustafa YELEK'in programına katıldılar.

Mrt

8 ve 12. sınıflarımıza deneme sınavı uyguladık.

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

11-c sınıfı öğrencilerimiz tarafından hitabet ve mesleki uygulama dersi kapsamında miraç konusu ihya edilmiştir. Rabbim muvaffak eylesin.

Ock

Mevlana bilincini öğrencilere verebilmek amacıyla sınıflarda tanıtım sunuları yapıldı.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında pano çalışması hazırlandı ve öğrenciler bilgilendirildi,farkındalık yaratıldı.

Ağu

Süleymanpaşa Anadolu Lisesi olarak bu yıl da eTwinning Projelerinden aldığımız Ulusal Kalite Etiketlerinin haklı gururunu yaşıyoruz.